Három Nemzet Tornája 2017

2017 február 24-26 között került megrendezésre a Három Nemzet Tornája elnevezésű backgammon esemény. A Bécsben megrendezett viadalon a házigazdák mellett a cseh és a magyar csapat vett részt. 6 fős csapatokban egyeztek meg a vezetők, és minden játékos a többi nemzet összes játékosa ellen játszott egy partit. Így a 3 nap alatt 12 mérkőzést kellett játszani, mely nagyon fárasztó, de remek erőfelmérő volt a játékosoknak.

A végeredmény:

  1. Csehország 40 pont
  2. Ausztria 35 pont
  3. Magyarország 33 pont

A magyar csapat tagjai közül Baranyai János szerepelt a legjobban, hiszen 12 találkozóból 10-szer diadalmaskodott, csak a cseh Pavel Zoral és az osztrák Fritz Rattinger tudta legyőzni. Amennyiben János nevezett volna a mellékversenyre, ahol csak az egyéni eredményeket számolták, akkor ott az első lett volna.

A csapat második legeredményesebb játékosa Máté Richárd volt, aki 6 győztes mérkőzést vívott meg, mely 50%-os teljesítmény. Bognár Dávid 5, Veszeli Katalin 4, Éger István 4 és Mike László 4 megnyert találkozóval zárta a hétvégét.

Magyarország: Mike László, Baranyai János, Bognár Dávid, Veszeli Katalin, Éger István, Máté Richárd
Csehország: Eva Zizkova, Martin Zizka, Zdenek Zizka, Jiri Olejnicek, Pavel Zaoral, Honza Cerny
Ausztria: Fritz Rattinger, Wolfgang Bacher, Mario Lazzer, Peter Urbantschitsch, Thomas Köb, Heimo Löbler, Bernhard Mayr

Gratulálunk a csapatnak, bízunk benne, hogy az itt szerzett tapasztalatot hasznosan felhasználva folyamatosan fejlődni fog a csapat teljesítménye!

Részletes eredmények:

Hozzászólások lezárva.