1. EBIF tour 2017

Október 13-a és 15-e között volt a három részes EBIF online versenysorozatának döntője, amit élőben rendeztek meg Ausztriában. Versenyenként 10 játékos kvalifikálta magát, Magyarországról Mike Lászlónak sikerült bejutnia az élő döntőbe. Végül a 30 főből 23 vállalta az utazást és a megmérettetést.

Zdenek (2. hely) Claus (Győztes) Laci (3. hely) és Pavel (4. hely)

Döntőbe bejutott versenyzők: http://www.ebif.at/index.php?nav_id=36
Döntő lebonyolítása, eredmények: http://www.ebif.at/index.php?nav_id=35

Laci két meccsét a meccsek fülön találhatjátok az extreme gammonos elemzéssel együtt: ITT

A versenysorozat egy remek kezdeményezés, ahol online selejtezők után egy élő döntőben mérhetik össze tudásukat a legjobbak. Mike László sikeresen kvalifikálta magát az eseményre, melyről így vélekedett:

Triple KO (kiesés három vereség után) volt a lebonyolítás, és azok nevezhettek, akik a  3  EBIF Online bajnokságon a legjobban szerepeltek. Ehhez végül minimum 7 győzelmet kellett elérnem a három tornán.

Első kettőn nem szereztem pontot, az utolsón viszont 8-at is, így kaptam meghívást az élő bécsi döntőre. Csak úgy köszöntött a verseny szervezője Bernhard, hogy a játékos a lista végéről.”

A döntőt Bécsben rendezték meg, mely szerencsére eléggé központi hely, így sok jó játékos tiszteletét tette.

Az első napon 4 meccsem volt. Nem volt könnyű sorsolásom, a legjobban rangsorolt három versenyzőből játszottam Zdenek Zizkával (Csehország) és Claus Elkennel (Dánia), mindkettőt megvertem.

Szombaton az 5. meccsemen 9-2-ről visszajöttem, de végül szoros meccsen összeszedtem a második vereségem a szintén kiváló Jan Cerny (Csehország) ellen.

Innentől kezdve nem hibázhattam többet, ha dobogóra akartam kerülni, és nem is hibáztam, még a Bye-t is vertem a 7. fordulóban.

Pavel Zaorától (Csehország) kikaptam az első nap, de a legjobb 4 között visszavágtam neki szombat este, akkor már a TOP4-ben. Ha Elken nem nyert volna a másik párosításban Zdenek Zizka ellen, akkor döntőt ért volna a Pavel elleni győzelem.

Így gyakorlatilag játszottam egy második elődöntőt Claus Elkennel vasárnap. 4-0-ra vezettem, de végül 11-7 re nyerte az elődöntőt, majd megverte Zizkát is 11-5-re.

Jó verseny volt, sok jó játékossal. A nálam gyengébben rangsoroltakat se volt könnyű megverni, volt ellenük két 11-10 győzelmem, 4-9 és 9-10 fordítással.

Az eredmény listán látszik, hogy egy-két nagy sztár kiesett az első nap. Például Gaz Owen (Anglia), Mislav Kovacic (Horvátország) és a szervező Bernhard Mayr (Ausztria) is elvérzett.

Jövőre nagy valószínűséggel megint lesz ilyen típusú verseny az EBIF-en, és 90%, hogy Athénban lesz az élő döntő. Valószínű, hogy még többen fognak indulni, és még erősebb lesz a mezőny.”

Gratulálunk a selejtezőkben és a döntőben elért eredményedhez!

Hozzászólások lezárva.