Beszámoló a január 27-ei CDFŰ-ben rendezett versenyről

Első alkalommal rendezett backgammon versenyt a CDFŰ Kultúrpince. Ismerkedés volt a játékosoknak a helyszínnel, illetve a szervezőnek egy backgammon verseny lebonyolításával. 14 játékos nevezett, akik először csoportküzdelmekben játszottak egymás ellen, majd a továbbjutók egyenes kieséses rendszerben döntötték el, ki lesz az első bajnok.
 

„Múlt év novemberében Zoli invitált egy amatőr versenyre, ahol bár meccsen nem nyertem, de mélyen elragadott e játék élő játéka, így a fejembe vettem, hogy én biztos, hogy szeretnék szervezni egy ilyen versenyt, remélve, hogy házhoz jön a jó edzőpartner. Kedves és segítő emberekre leltem, akik minden hosszabb ismeretség nélkül rendelkezésemre bocsátottak plusz táblákat, ha első szervezett versenyemen esetleg hiány lenne eme eszközből.
Nagyon aggódtam, hogy nagyjából megfeleljek mind a helységgel (fogalmam sem volt mik egy ilyen verseny szervezésének profi körülményei), mind pedig vendéglátóként, illetve a verseny házigazdájaként és lehetőleg mindenki jó élménnyel távozhasson. Ezért már a versenyre gyülekező fázisban kértem az érkezőket, hogy ne tartsák vissza a nap folyamán őszinte észrevételeiket, hogy legközelebb kevesebb “baklövéssel” vezényelhessem le nekik versenyünket. Az eredmények magukért beszélnek. Gratulálok minden részvevőnek a tisztes helytállásért, külön a dobogósoknak és köszönöm mindenkinek akivel játszhattam az élményt és a lehetőséget. Az év hátralevő részében további 10-11 backgammon versennyel fog a CDFŰ Kultúrpince egészen biztosan jelentkezni. Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt!” – értékelte a versenyt Kass Zoltán főszervező.

A győztes, Mikus Csilla beszámolója:

„2018 jan. 27-én került sor az első a CDFŰ-Backgammon Verseny megrendezésére. 14 versenyző 4 csoportban mérte össze kockáinak és logikájának erejét, majd a csoportok első és második helyezettjei kerültek a főtáblára,ahol egyenes kieséssel folytatódott a verseny. Az új versenyhelyszín mindenkinek kellemes csalódást okozott. A házigazda és egyben versenyszervező egy barátságos hangulatú és zökkenőmentes versenynapot állított össze,ahol egyaránt találkozhattunk régebbi és új játékosokkal is. A sikeres rendezésnek és élvezetes játéknak köszönhetően a CDFŰ verseny folytatódni fog, remélhetőleg legközelebb ennél is több résztvevővel.”

Az első négy helyezett (Kass, Mikus, Szabó, Lakatos)

A végeredmény:

1. Mikus Csilla
2. Szabó Lóránt
3. Lakatos András
4. Kass Zoltán
5. Szabó Lívia
5. Ács András
5. Sturm Dániel
5. Kásai Péter
9. Törő Szabina
9. Gabányi Dorka
9. Kiss Róbert Ferenc
9. Kiss Máté
9. Tóth Lajos
9. Sárközy Mátyás

Következő verseny a CDFŰ-ben február 17-én lesz.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/610447225953391/

Hozzászólások lezárva.