A BTDSE folytatja utánpótlásnevelő munkáját

2019. 03. 11-én a BTDSE backgammon szakosztályának egy része Dunaharasztiban, a Hunyadi János Általános Iskolában vendégeskedett, ahol alkalmuk nyílt bemutatni és megtanítani ezt a remek játékot a diákoknak.

A cikk folytatódik a TOVÁBB gomb megnyomásával.

Délutáni foglalkozások keretében a negyedik osztályosok már több táblajátékot is megtanultak, viszont a backgammonról és annak játékairól nem volt ismerete az ott tanítóknak. Ekkor vették az internet segítségét, ahol is rátaláltak legutóbbi taksonyi versenyünk beszámolójára. Innen már rövid út vezetett a kapcsolatfelvételhez és az időpontok egyeztetéséhez.

A játék alapszabályait elég gyorsan sikerült megtanítanunk mind a gyerekeknek, mind a jelen lévő pedagógusoknak, ami a további hasonló eseményekre nézve biztató. Persze ehhez kellett 3 kiváló tanítványom és egy kollégám lelkes segítsége is a nagyobb létszám miatt.
Nem volt meglepő, hogy a gyerekeket rögtön beszippantotta a játék, főleg úgy, hogy az egyedülálló tárgyi feltételeink csak fokozták a játékélményt.
Úgy gondolom, illetve remélem, hogy ez a meghívás egy hatalmas előrelépést jelentett a szakosztály és a hazai backgammon életében is.” – értékelt Mikus Csilla, a program főszervezője.

Örülünk neki, hogy Csilla vezetésével egyre több gyerek is megismerkedik a játék alapjaival. Bízunk benne, hogy más egyesületek és csoportok is követik ezt a remek példát, és elkezdik a fiatalok oktatását, a backgammon népszerűsítését.

Hozzászólások lezárva.