Első magyar backgammon érem a Mind Sport Olympiad történetében

A Mind Sports Olympiad (MSO) egy nemzetközi, több tudományterületen zajló verseny és fesztivál a szellemi készségek és az elme sportjai számára. A nyitórendezvényt 1997-ben tartották Londonban és a valaha tartott legnagyobb játékfesztiválnak minősítették.

Az MSO volt az első ilyen jellegű rendezvény, amely a szellemi képességeket ünnepelte, és minden eseményért arany-, ezüst- és bronzérmet osztott ki. Nagy hatással volt az elmesport mozgalomra és az azt követő versenyekre. A fő MSO tornát minden évben Angliában rendezik meg.

Az MSO idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ezen ünnepi versenysorozaton szerezte meg Kovács Zoltán Magyarország számára az ország első olimpiai érmét backgammon versenyen, hiszen a 5pt Blitz Backgammon versenyszámban bronzérmet szerzett. A 11pt Classic Backgammon versenyen a kiemelkedő 5. helyet szerezte meg Zoli.

A 2021 évi Szellemi Olimpiai Játékokon a magyar küldöttség összesen 6 arany 5 ezüst és 1 bronzérmet szerzett, mellyel a összetett verseny hatodik helyén végzett. A magyar csapatból kiemelkedett Csonka Balázs sakkozó, aki egymaga 3 aranyérmet és 1 ezüstérmet szerzett idén.

Gratulálunk a kiváló eredményekhez az egész magyar csapatnak!

Hozzászólások lezárva.