I. Széchenyi Kupa – végeredmény

Hagyományteremtő szándékkal november 19-én került megrendezésre az I. Széchenyi Kupa Győrben. A Széchényi István Egyetemen több mint egy éve indult Backgammon kurzus hatására egyre több egyetemista kedveli meg a játékot. A fizetős verseny mellett, Máté Richárd szervező egy ingyenes Open versenyt is elindított, ezzel ösztönözve a kezdő, szabadidős játékosokat az indulásra. Összesen 31-en neveztek, 18-an a pénzdíjas Masters, 13-an pedig az ingyenes Open kategóriában. A jól bevált svájci rendszerben folytak a küzdelmek, a legjobb 8 játékos pedig egyenes kiesésben küzdött meg egymással.

Jánki Zoltán (3.), Baranyai János (1.), Kovács Zoltán (2.), Kovács Zsombor (különdíjas)

Korábban már írtunk a BSzDSE honlapján a győri backgammon életről: https://gammonse.hu/2022/06/14/valogatott-gyori-meghivasa/, így nem volt meglepő, hogy ennyi lelkes győri játékos vett részt a versenyen. A legfiatalabb játékos a Masters verseny döntőjében szereplő Kovács Zoltán fia, Zsombor volt, aki az Open kategóriában a rájátszásba is bejutott, de a nap végére elfáradt. Sajnos az első versenyén nem tudott meglepetést okozni a dobogóra kerüléssel, de így is szép teljesítmény nyújtott! Máté Richárd és a Széchenyi Egyetem különdíjban részesítette.

A 31 fős mezőnyből 12 fő volt Széchenyi István egyetemi hallgató, akik az egyetemistáknak szervezett Pub Liga után egy teljes napos versenyen is kipróbálhatták magukat. Kiss Dominik a Masters verseny negyedik helyén végezve lett a legjobb széchenyis versenyző, míg az Open kategóriában elért második hellyel Seregélyes Mihály lett a legeredményesebb egyetemista hallgató.

I. Széchenyi Kupa Masters dobogósai:
I. helyezett: Baranyai János
II. helyezett: Kovács Zoltán
III. helyezett: Jánki Zoltán
I. Széchenyi Kupa Open dobogósai:
I. helyezett: Szalai Miklós
II. helyezett: Seregélyes Mihály
III. helyezett: Cservenák Attila

Hozzászólások lezárva.