Véget ért a 2023 évi magyar élő kvalifikációs verseny

2023. augusztus 21 és 28 között kerül megrendezésre a WBGF csapat és egyéni világbajnokság Szkopjéban. A tavalyi év sikeres szervezési munkálatai utána a nemzetközi szövetség ismét a Backgammon Szabadidő és Diák Sportegyesületet kérte fel a magyar válogatott kvalifikációs verseny megszervezésére és lebonyolítására. A verseny népszerűségét jelzi, hogy idén többen vettek részt a kvalifikáción. Egyre több játékosnak lett fontos a válogatottban való szereplés kivívása. Szerepet játszhat benne, hogy a 2022 évi világbajnokságon született az eddigi legjobb magyar csapateredmény, hiszen az előkelő 5. helyet szerezte meg a magyar válogatott.

Az előző élvhez hasonlóan ismét Baranyai János végzett az első helyen. Fehér Máté a második Illyés Zoltán a harmadik helyet szerezték meg.

Végeredmény

A versenykiírás alapján az élő kvalifikációs torna első 6 helyezett játékosa kerül be a válogatottba, így a csapatot az alábbi sportolók alkotják:

Baranyai János
Fehér Máté
Illyés Zoltán
Kovács Zoltán
Hapák Sámuel
Szabó Lívia

A hat játékoshoz hamarosan csatlakozik további egy játékos, akik az online kvalifikációs tornán elért eredményei alapján kerül be a válogatottba.

Gratulálunk minden résztvevőnek a játékhoz, remélhetőleg jövőre még több játékos vesz részt a versenyen!

Az összes eredmény, elemzés és felvétel linkje az alábbi DRIVE táblázatban érhető el.

Hozzászólások lezárva.