Backgammon, mint E-Sport: Kiváló magyar szereplés első Backgammon E-sport nemzetközi versenyen

Számos országban és fórumon tevékenykednek a backgammon szervezetek vezetői, hogy szabadidős tevékenység helyett sportként legyen elfogadva a backgammon. Legfrissebb próbálkozás, hogy az online térben történő versenyeket az e-sport szövetségek égisze alatt kerüljenek megrendezésre. 2024 tavaszán lett az Internetes Világ Backgammon Szövetség (WBIF) a Nemzetközi E-Sport Szövetség tagja.


2024. április 14. és május 12. között került megrendezésre a 1st ESPORTS Cup BACKGAMMON online verseny. Az első ízben megrendezett tornán 256 sportoló indult, köztük 5-en képviselték Magyarországot. Legjobban a Backgammon SzDSE versenyzői szerepeltek, hiszen Bognár Dávid a legjobb 8 közé jutott, míg Kovács Zoltán egészen a döntőig menetelt, ahol az olasz Levan Chilingarishvili diadalmaskodott.

Sorsolás és az eredmények a LINK-re kattintva.

Gratulálunk Kovács Zoltán kiváló szerepléséhez, bízunk benne, hogy az online backgammon integrálása az e-sportok közé meghozza a várt áttörést és pozitív hatással lesz az élő játék elfogadtatásában és népszerűsítésében!

Hozzászólások lezárva.