Nemzetközi eredmények – 2015

Az elmúlt időszakban csak a facebook oldalunkon jelentek meg a magyar vonatkozású külföldi események, így most szeretnénk egy csokorba szedni a 2015-ös év történéseit, hiszen számos sikert értek el magyar versenyzők külföldön!

2015 április 2 és 6 között került megrendezésre a Nordic Open, ahol Veszeli Katalin képviselte hazánkat. Számos torna után ment el Kata Koppenhágába, hogy az egyik legerősebb európai backgammonos nemzet húsvéti ünnepén kipróbálja magát és fontos tapasztalatokkal és kapcsolatokkal térjen haza.

A többi eredményhez kattints a tovább gombra!

2015 május első hétvégéjén a Szarajevó Openen négy magyar versenyző is elindult, akik közül Kenéz Attila volt a legeredményesebb, hiszen a harmadik helyen végzett!

sarajevo_open_3hely

Szarajevó Open 2015

2015 júniusában rendezték az osztrák bajnokság döntőjét, ahová Kovács Zoltán személyében először került be magyar játékos. Ha már ott volt, akkor csoportgyőztesként a legjobb 8 közé jutott. Az 5 pontos rapid versenyen pedig bronzérmet szerzett.

jackpot

Kovács Zoltán bal oldalon

2015. július 17 és 19 között került megrendezésre a csehországi Pardubicében a Czech Opent. Az egyéni versenyben nem sok babér termett a három magyar indulónak, de a páros versenyt az Illyés Zoltán – Kovács Zoltán páros nyerte meg, míg a Speedgammon verseny döntőjében Kovács Zoltán képviselte a magyarokat, ezüstérmes lett.

Pardubice 2015

Pardubice 2015

2015. november 4 és 8 között rendezték meg az évszak legnagyobb Backgammon versenyét, a ciprusi Merit Opent. Az intermediate kategóriában 111 versenyző indult el, köztük két magyar. Veszeli Katalin az egész tornán magabiztos játékot nyújtva bejutott a döntőbe, ahol a török Olcay Lökbas jobbnak bizonyult. Éger István az előkelő 6-dik helyen végzett!

Kata+Isti

Merit Open 2015

Intermediate döntője:

Veszeli-Katalin-Oclay-Lokbas-13-point-match-2015.11.25

Gratulálunk minden résztvevőnek és helyezettnek! Már most tudjuk, hogy 2016-os évben is járják a világot a magyar versenyzők. Bízunk benne, hogy minél több tornáról kapunk fényképeket és élménybeszámolót, hogy minél előbb publikálni tudjuk az eredményeket!

Hozzászólások lezárva.