II. MaMi Backgammon verseny – Miskolc

2019 nyara után ismét backgammon verseny került megrendezésre Miskolcon. A MaMi söröző üzletvezetője, Orbán Károly a törzsvendégeket karolta fel, és a gyermekként Erdélyben megtanult játékot, a backgammont kezdte népszerűsíteni. Melyről így nyilatkozott: „Miskolcon két éve kezdtük el játszani a táblajátékot, és ez idő alatt kovácsolódott össze a közel 20 fős, lelkes amatőr játékkedvelőkből álló társaságunk, saját magunk szórakoztatására.

Nem csak hazai játékosok csatlakoztak a társasághoz. „Külön büszkék vagyunk a székely és török játékostársainkra, akik baráti körökből kapcsolódtak hozzánk. Az utóbbi időben folyamatosan nyomon követtük a hazai és nemzetközi versenyeket, melyek hatására idén június 22-én megrendeztük mi is az első barátságos házi mérkőzésünket. Az október 25-én megrendezett második házi versenyünkön örömmel fogadtuk a Backgammon Szabadidő és Diák Sportegyesülettől Kovács Zoltánt, aki az internetről értesült az eseményünkről. A klub tagjainak lelkesedése és a játék szeretete hajtóerőként működik a személyes baráti kapcsolatokon túl, és ezáltal értékteremtő és közösségépítő hatással bír. Ezen túlmenően kizökkent a hétköznap szürkeségéből, és hozzájárul ahhoz, hogy a játékosokban erősödjön a sport iránti érdeklődés, valamint a versenyszellem. Jövőbeli terveink között szerepel a táblajáték megismertetése az ismeretségi körünkben, valamint a kapcsolattartás a hazai klubokkal. Továbbra is várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel.” – mondta Orbán Károly, aki a versenyen most nem játszott, hanem versenybírói feladatokat látott el.

A Backgammon Szabadidő és Diák Sportegyesület elnöke, Kovács Zoltán is részt vett az eseményen, ahogy Ő fogalmazott: „Nagyon érdekel minden kezdeményezés az országban, ahol backgammonoznak. Hiszem, hogy sokkal többen játszanak, mint ahányan versenyeznek. Fontosak az ilyen sportkapcsolatok, barátságok, Remekül éreztem magamat, hiszen egy barátságos és lelkes társaságba kerültem, akik élvezik, amit csinálnak”

A versenyen végül 2 csoportot sorsoltak, ahol mindenki játszott mindenkivel. A csoportok első két helyezettjei kerültek az elődöntőben, mely után a győztesek vívták a döntőt.

A verseny dobogósai:

  1. Kovács Zoltán
  2. Murányi Tímea
  3. Kánya Nándor

Hozzászólások lezárva.