Belgrád Open 2023 beszámoló

Október 12-15-ig tartott a Belgrade Backgammon Open, ahol összesen 11 játékos képviselte hazánkat a különböző versenyszámokban. Első nap indult az Elite300, ahol magyar játékos nem indult, viszont a pénteki Pro100 versenyre már Máté Ricsi, valamint az esti páros versenyre több magyar csapat is benevezett. Sajnos párosban senki se ért a döntőbe, az Erőss-Mike párosnak nem sikerült megvédenie a tavalyi címét. Ricsi viszont ügyesen vette az akadályokat és a nap végén a legjobb négybe küzdötte magát a 39 nevező közül.


A főverseny szombat 10:30-kor kezdődött 112 nevezővel. A többség a szerbeken kívül a környező balkán országokból érkezett, Észak – Macedóniából, Montenegróból, Horvátországból, Bulgáriából, de jöttek dánok és ciprusiak is. A lebonyolítás 6 fordulós svájci rendszer volt, majd az első 16 továbbjutott egy egyenes kieséses ágra, ahol a párosítás sorsolás útján történt. A meccsek 7 pontosak voltak órával. Ketten jutottak a nap végén be a legjobb 16 közé a magyarok közül, Mike László másodikként, Illyés Zoltán pedig tizedikként.


Vasárnap folytatódott a főverseny és a Pro100 is. Az elsőben a két magyar továbbjutott, majd mivel egy ágon voltak, a legjobb nyolc között egymás ellen játszottak már 9 pontos meccset. Laci nyert, így ő jutott a négy közé, ahol az ellenfele a ciprusi Niyazi volt, akitől sajnos kikapott. Niyazi lendületben maradt és az egész versenyt megnyerte, így a bajnoki címet a ciprusi válogatott játékos vitte haza. A Pro100 versenyen viszont Ricsi a döntőig menetelt, ahol az Elite300-at és a párost megnyerő egyik dán, Lars Nielsen volt az ellenfele. Sajnos ő is kikapott, így második lett, Lars pedig az Elite300 kupa mellett a Pro100 serlegével és a díjazással is boldogabb lett. A last chancet pedig Szalai Miklós nyerte.

Gratulálunk nekik!


Összességében egy jól megrendezett barátságos verseny volt, remek alkalom a játékra és a tapasztalatszerzésre. A hat darab 7 pontos meccs egy nap kicsit fárasztó volt, de valószínű nem ezen múlott, hogy ki jutott tovább, mindenki bírta a terhelést. Remek felkészülés volt a válogatott kvalifikációra és a jövő évi világbajnokságra.

Hozzászólások lezárva.