Húsvéti Backgammon Kupa beszámoló

Április 6-án szombaton tartotta meg a Backgammon SzDSE a már szokásosnak mondható tavaszi kupáját Budapesten. A helyszín illeszkedett a húsvéti ünnepekhez, hiszen egy műfűvel leterített pályán került megrendezésre az esemény. A lebonyolítás is ismerős volt a résztvevőknek: 5 fordulós svájci rendszer órával, majd az első nyolc játékos egyenes kieséses rendszerben folytatta a versengést a főágon, míg a 9-16-ik helyen végzett játékosok a vigaszágon küzdöttek a minél jobb helyezésekért. Az év első élő versenyére 34 játékos regisztrált, köztük több olyan játékos, akinek ez volt élete első versenye.

Az alapszakaszt a Backgammon SzDSE versenyzője, Andrási Mátyás zárta az élen, míg a rájátszás legjobban Tánczos Tamásnak és Illyés Zoltánnak sikerült a legjobban. Az izgalmas döntőben Illyés bizonyult jobbnak, így Ő nyerte meg a Húsvéti Backgammon Kupát.

A vigaszág döntőjébe két olyan játékos került, akik egyaránt első élő versenyükön jártak, így maga a döntő is szép teljesítmény és hatalmas élmény volt részükre. Az izgalmas találkozón végül Galina Zoltán diadalmaskodott Dernei Attila ellen.

Döntő mérkőzés:

Köszönjük mindenkinek a részvételt, a következő verseny 2024. május 11-én szombaton kerül megrendezésre Győrben.

Hozzászólások lezárva.