Magyarok Sibenikbe!

Szeptember első hétvégéjén rendezték meg a III. Sibenik Opent. A régió egyik legjelentősebb versenye, ahol 16 ország 80 játékosa mérte össze tudását. Magyarországról 8 játékos utazott el és öregbítette hírnevünket. A három napos esemény pénteken egy Warm-up tornával kezdődött, ahol egy pontos mérkőzéseket kellett játszani. A 61 induló közül Kocsis Dániel szerepelt a legjobban, hiszen a harmadik helyen végzett. A bronzérmes így értékelte a Warm-Up versenyt: „Örülök a jó kezdésnek, de mivel ez egy DMP torna volt, így sok szakértelem nem kellett hozzá”

Sibenik 2016 warm up

TOVÁBB:


Még péntek este elindult a Punta Challenge, amely egy egyenes kiesésű rendszerben játszott torna, ahol 13 pontos meccseket játszottak a résztvevők. Hazánkat Fehér Máté és Éger István képviselte a 41 induló között. Sajnos itt kevesebb sikert értek el, hiszen mind a ketten a legjobb 32 között búcsúztak.
Szombat délben Mochy backgammon kvízével folytatódott a program, majd fél 1-kor kezdetét vette a főverseny. 7 fordulós svájci rendszerű torna volt, 9 pontos mérkőzésekkel és 80 indulóval. Szombaton 4 fordulót vasárnap meg 3-at tartottak meg. Fehér Máténak sikerült a magyarok közül a legjobban, hiszen ebben az erős mezőnyben az előkelő 4-dik helyet szerezte meg úgy, hogy a 7 mérkőzéséből hatot megnyert és csak Drago Martinovic tudta legyőzni szoros csatában (9-7) a második fordulóban.
A főversenyben Kocsis Dániel a 17-dik, Veszeli Katalin a 27-dik, Török Dezső a 42-dik, míg Éger István az 51-dik helyen végzett. A Magyar Táblasport Egyesület képviselői közül Erőss Péter Zoltán az 59-dik, Kenéz Attila a 61-dik és Püspöki János a 77-dik helyen végzett. A versenyt végül az egyedüli veretlen, a 2009-es év világbajnoka Masayuki „Mochy” Mochizuki nyerte.

Sibenik Open 2016 main

Kocsis Dániel első nagy nemzetközi versenyén vett részt, melyet így értékelt: „Nagyon jól éreztem magamat, örülök, hogy eljöttem. Jó volt az idő, szép helyen voltunk. Szokatlan volt számomra, hogy kb. reggeltől éjfélig csak backgammonozunk, amit nagyon élveztem, de fárasztó volt. Szeretném megköszönni Katának, Istvánnak és Máténak az eltöltött időt, a gyakorlásokat, hiszen nekik is köszönhető, hogy ilyen jól éreztem magamat”

A torna érdekessége volt, hogy Masayuki „Mochy” Mochizuki egy 51 pontos mérkőzést játszott az Európa Bajnok horvát válogatott ellen, ahol felváltva játszottak a csapattagok. Ezt a találkozót 51-42-re Mochy nyerte!

A meccs xg átirata: Mochy vs. Horvátország

Köszönjük Mislav Kovačić-nak az eredményeket és a fényképeket, míg Daninak az élménybeszámolót. Gratulálunk a résztvevő játékosoknak!


ŠIBENIK OPEN (80): 1. Masayuki Mochizuki (Japan) 2. Bešo Arna (Bosnia-Herzegovina) 3. Mislav Kovačić (Croatia) 4. Fehér Máté (Hungary) 5. Eđevit Salijević (Bosnia-Herzegovina)

PUNTA CHALLENGE (41): 1/2. Masayuki Mochizuki (Japan), Damjan Plesec (Slovenia) [to be played] 3/4. Mladen Čizmić (Bosnia-Herzegovina), Marinko Vidačak (Bosnia-Herzegovina)

ŠIBENIK WARM-UP (61): 1. Dragi Hrvic (Bosnia-Herzegovina), 2. Danny Cohen (England), 3. Kocsis Dániel (Hungary)

ŠIBENIK DOUBLES (30): 1. Honza Černý (Czech Republic) / Viktorie Černa (Czech Republic) 2. Zdenek Žižka (Czech Republic) / Josy Lee (Germany) 3/4. Eva Žižková (Czech Republic) / Martin Žižka (Czech Republic), Drazenko Vucina (Bosnia-Herzegovina) / Robert Vučina (Bosnia-Herzegovina)

BACKGAMMON QUIZ: 1. Zdenek Zizka (Czech Republic), Honza Černy (Czech Republic) 8/10, 3. Masayuki Mochizuki (Japan) 7/10

MOCHY VS CROATIA: 1. Masayuki Mochizuki (Japan) 2. Croatia (Mislav Kovačić, Dado Martinčević, William Preskar, Nino Martincevic, Kristijan Čuljat)

Hozzászólások lezárva.