The Mochy Challenge

The Mochy Challenge rendezvény első ízben került megrendezésre, melynek Japán adott otthon. A szervezők azért hívták életre az eseményt, hogy páros mérkőzés keretein belül döntsék el, hogy ki jelenleg a legjobb fiatal játékos. Mint egy ilyen verseny, mindig vitákat fog generálni, hogy valóban a legjobb játékosok vesznek-e részt rajta, de abban mindenki egyetértett, hogy két remek játékos küzdhetett meg.

„Sebastian Wilkinson és Kazuki Yokota kétségtelenül a világ legjobb ifjúsági játékosai közül valóak. Mindkét játékos a közelmúltban kezdtek játszani, de hamarosan vezető szerepet töltöttek be hazájukban. Létrehoztam az eseményt, hogy lássam, ki a legjobb. Várhatóan a győztes lesz a világ legjobb játékosa az elkövetkező időszakban, ha már most nem az. Nem lesz pénznyereménye az eseménynek, de ez így is egy nagy lehetőség a győztesnek, hogy a jövőben szponzorálást kapjon. Én leszek az első szponzor.” – mondta Masayuki Mochizuki (Mochy) az esemény főszervezője a verseny előtt.

Szabályok:

  • 10 db 7 pontos mérkőzést játszanak a játékosok egymás ellen
  • A mérkőzés győztese 1 pontot kap
  • Ha a mérkőzés győztesének PR-ja 0,5-el vagy nagyobb különbséggel jobb, mint a vesztesé, akkor további 1 pontot kap
  • Ha a mérkőzés vesztesének PR-ja 1-el vagy nagyobb különbséggel jobb, mint a győztesé, akkor 1 pontot kap
  • Az nyeri az eseményt aki 10 mérkőzés után több pontot gyűjt
  • Mérkőzés alatt nem lehet szünetet kérni
  • Amennyiben egy játékos hozzáér egy koronghoz, úgy azzal köteles lépni

A versenyt Sebastian Wilkinson nyerte 9-7 arányban!

Az esemény eredményei és a mérkőzések elemzései letölthetők innen.

Az esemény videói kommentárral megtekinthetőek a Backgammon Galaxy Facebook oldalán. 1-6 mérkőzés, 7-8 mérkőzés és 9-10 mérkőzés.

Hozzászólások lezárva.